14 Ocak 2014 Salı

Erasmus Nedir?


  Aslına bakarsak o kadar yıllık öğrenim hayatımda pekte bilmediğim sadece aşina olduğum bu şey yakınlarda en yakın arkadaşımın katılmasıyla öğrendiğim ve benim de şuan hak kazandığım bir Avrupa Birliği projesidir...

  Ne kadar aklımda kalmayacak bilgileri öğrenmekten hoşlanmasamda bazı şeyleri öğrenmek lazım. Çünkü adamın biri sana "Sen ne işle uğraşıyosun kardeşim?" dediğinde en azından küçük bir cümleyle "Erasmus; şudur, budur, şöyle yapılır, böyle gidilir" gibi sözlerle tanımlamak gereklidir diye düşünüyorum ve ufacık bir cümleyle neymiş bu şey anlatıyorum :)


 Erasmus, açılımı "EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students" olan ve ülkemizde Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı olan Ulusal Ajans'ın kontrolünde yürütülen, birçok avrupa ülkesinden birçok öğrenci ve öğretim elemanının katılımıyla gerçekleştirilen, bilgi edinme ve deneyim kazanma amaçlı bir Avrupa Birliği projesidir.

  Ayrıca programın ismi "Rönesans"ın ünlü bilgin ve ilahiyatçısı olan "Desiderius Erasmus"dan gelmekle beraber programın içeriğine ve amacına baktığımızda ustanın yaşam tarzını ve düşüncelerini görmekte hiçte zorlanmamaktayız..

  Hasan ERCAN
  14.01.2014
  Karabük

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder