12 Şubat 2016 Cuma

Varşova Modlin Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

 Tekrardan merhaba sevgili okur. Bu yazımda sizlere kazara veya bilerek Varşova Modlin Havaalanı'na gelipte şehir merkezine gitmek veya tam tersi istikamette ulaşım sağlamanın 2 yolundan bahsedeceğim.



1-Airport Shuttle(otobüs) kullanarak,



2-Banliyö trenleri veya şehirlerarası trenleri kullanarak..



3- Otostop :)
Şimdi şu otobüse(aşağıda) açıklık getirelim Bu otobüsler tahminimizce oraya inen lowcost havayolu şirketlerine(ryanair, wizzair) ait olmakla beraber fiyatları zamanında 30-40PLN gibi birşeydi ve 30dk da bir kalkıyorlar sanırsam. Lakin herkes dilediği gibi otobüse binip gidemiyor. Merkeze uzaklık 40-45 km olduğu için hemen doluveriyormuş. Rahatça binebilmek için internet sitesinden çok önceden rezerve yaparak ucuza binebiliyormuşsunuz. Ortalama bir uçaktan 180 kişi inerse ve aynı zaman diliminde 2-3 uçak indiğini düşünürsek eğer biz gibi bilet almazsanız hali siz düşünün .. :) He elbette boş olma ihtimalide var küçükte olsa. O zaman havaalanı kapısının hemen yanında bilet acentasından biletinizi alabiliyorsunuz.



Eee gelelim banliyö trenine. Biz zorunlu olarak bu yoldan gitmiştik merkeze çünkü otobüste yer yoktu ve otobüs acentasının tavrı yüzünden son anda yer açılmasına rağmen trene gittik. Küstük, kızdık onlara :) Neyse konuya dönelim. Elbette tren hemen oracıktan kalkmıyor. Trene gidebilmek için yine deminki acentaların orada tren bileti satan acenta var oradan bileti aldıktan sonra ücretsiz olan belediye otobüsüne binerek 5 dk mesafedeki tren istasyonuna gidiyorsunuz. Otobüs(şu aşağıdaki) çıkış kapısının orada biyerlerde olacak. Yoksa 2 dk bekleyin istasyondan geriye dönüyordur tahminen. Bu arada alttaki otobüs trene gidenlere bedava ve tren bileti de 9-10PLN bişeydi. 


Belediye otobüsünden iner inmez banliyö treni (solda)gelmiyor elbette. Onunda timetable ından saatini kontrol edip doğru yönde beklemelisiniz. Neyse geldikten sonra binip keyfinize bakabilirsiniz. Çünkü geniş ve ferah baya. 35-40 dk sonra Varşova Gdanska Tren İstasyonunda inerek ve oradan da isterseniz metro ile şehir merkezine ulaşmanız mümkün.
Banliyö trenine bindiğiniz istasyondan şehirlerarası trenlerde geçmekte. Ben birkaç tanesine denk geldim hatta kaçak binsek götürürler mi diye de baktım ama kesin bir bilgim yok. 
Yukarıda bahsettiğim bilgiler 2014ün haziran ayında yaşanmış olup başımdan geçmiş bir anımdır. Ortam ve fiziki şartların değişmesi sonucu değişiklikler olmuş olabilir. Ayrıca play store da bulunan MOOVİT uygulaması(aşağıda) birebir bu bahsettiğim aktarmaları ayrıntılı ve güncel olarak vermektedir.


Harita üzerinde kısaca açıklamaya çalıştım.



Faydalı olduysa ne mutlu bana. Hepinize bol şans.

12.02.2016
KARABÜK


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder